Lorem ipsum dolor sit amet, consectet eiusmod tempor incididunt ut labore e rem ipsum dolor sit amet. sum dolor sit amet, consectet eiusmod.
Mon - Fri: | 8:00 am - 8:00 pm |
Saturday: | 9:00 am - 6:00 pm |
Sunday: | 9:00 am - 6:00 pm |
Diş beyazlatma, dişlerin rengini açmayı ve genel görünümlerini iyileştirmeyi amaçlayan kozmetik bir diş prosedürüdür. Bu tedavi, yaşlanma, belirli yiyecek ve içeceklerin tüketimi, sigara kullanımı ve bazı ilaçlar gibi çeşitli faktörlerin neden olduğu diş renklenmelerinin giderilmesinde popülerdir. İşte diş beyazlatma sürecine genel bir bakış:
1. Değerlendirme:
Diş beyazlatma işlemine başlamadan önce, bir diş hekiminin hastanın diş sağlığını değerlendirmesi ve diş renginin nedenini belirlemesi önemlidir.
Diş muayeneleri, röntgenler ve yaşam tarzı alışkanlıkları ve ağız hijyeni hakkında görüşmeler tipik olarak değerlendirmenin bir parçasıdır.
2. Beyazlatma Yönteminin Seçilmesi:
Diş beyazlatma için çeşitli yöntemler vardır ve diş hekimi hastanın ihtiyaç ve tercihlerine göre en uygun olanı önerecektir.
Yaygın yöntemler arasında ofis içi profesyonel beyazlatma, diş hekimi tarafından reçete edilen evde beyazlatma kitleri ve reçetesiz satılan beyazlatma ürünleri yer alır.
3. Ofis İçi Profesyonel Beyazlatma:
Ofis içi profesyonel beyazlatma son derece etkili ve hızlı bir yöntemdir. Genellikle dişlere uygulanan konsantre bir beyazlatma jelinin kullanımını içerir.
Diş hekimi jelin beyazlatma etkisini artırmak için özel bir ışık veya lazer kullanabilir. Tüm süreç genellikle yaklaşık bir ila iki saat sürer.
4. Evde Beyazlatma Kitleri:
Bir diş hekimi tarafından sağlanan özelleştirilmiş evde beyazlatma kitleri daha düşük konsantrasyonda beyazlatma jeli içerir.
Hasta genellikle birkaç hafta boyunca her gün belirli bir süre boyunca beyazlatma jeli ile doldurulmuş özel olarak takılmış tepsiler giyer.
5. Reçetesiz Ürünler:
Beyazlatıcı şeritler, jeller ve diş macunu gibi reçetesiz satılan beyazlatıcı ürünler reçetesiz olarak satın alınabilir.
Bu ürünler daha düşük konsantrasyonlarda beyazlatıcı ajan içerebilir ve profesyonel tedavilere kıyasla gözle görülür sonuçlar elde etmek daha uzun sürebilir.
6. Beyazlatıcı Jel:
Beyazlatıcı jellerin çoğundaki aktif bileşen genellikle hidrojen peroksit veya karbamid peroksittir. Bu bileşikler, mine ve dentine nüfuz ederek lekeli maddeleri ağartan oksijeni parçalayıp serbest bırakır.
7. Beyazlatma Sonrası Bakım:
Diş beyazlatma işleminden sonra, sonuçların korunması için bireylerin lekeye neden olan yiyecek ve içeceklerin (kahve, çay ve kırmızı şarap gibi) tüketiminden kaçınması veya sınırlandırması önemlidir.
Düzenli fırçalama ve diş ipi kullanımı da dahil olmak üzere iyi ağız hijyeni uygulamaları da beyazlatma etkilerinin uzun ömürlü olmasına katkıda bulunur.
Diş Beyazlatmanın Faydaları:
Herkesin diş beyazlatma için aday olmadığını ve sonuçların renk değişikliğinin türü ve dişlerin sağlığı gibi faktörlere bağlı olarak değişebileceğini unutmamak çok önemlidir. Bireysel ihtiyaçlara en uygun beyazlatma yöntemini belirlemek ve güvenli ve etkili sonuçlar elde etmek için bir diş hekimine danışılması önerilir.
Pzt - Cum: | 8:00 am - 7:00 pm |
2023 Dt. Aysun Alkan